Gedeon napja van. | 2024.03.28

EURO-2020 - Június 12-én kezdődik a jegyigénylés

2019-03-27 18:59:00

Egy évvel a rajt előtt, június 12-én kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság jegyigénylési folyamata.

    Az európai szövetség (UEFA) honlapjának beszámolója szerint első körben július 12-ig igényelhetnek belépőket a drukkerek. Minden jegy sorsolás útján kerül kiosztásra, a tikettekhez jutás esélye független a jegyigénylés időpontjától. A jegyek többsége a jegyigénylés időszakában talál gazdára, a tornához közeledve már csak korlátozott számú jegy lesz elérhető.
    Csak azok a szurkolók kaphatnak belépőket, akik megfelelnek az adott csapat nemzeti labdarúgó szövetség előírásainak. A sorsolás nyertesei augusztusban vásárolhatják meg belépőiket, az Eb-re kvalifikált csapatok drukkerei decemberben jelentkezhetnek újra.
    Az UEFA még 2014 szeptemberében, genfi kongresszusán döntött úgy, hogy Budapest az egyike azon tizenkét városnak, amely otthont adhat a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseinek. A döntés értelmében egy nyolcaddöntős és három csoportmérkőzést rendeznek a magyar fővárosban, az egykori Népstadion helyén épülő, 68 ezres Új Puskás Ferenc stadionban. 
    A 24 válogatottat felvonultató jövő évi Eb 51 mérkőzéses sorozata június 12-én Rómában kezdődik, az elődöntőknek és a július 12-i finálénak London ad otthont.