József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: brüsszeli migránskártyával rendelkezett a Magyarországon elfogott szír férfi

2019-03-26 18:15:00

Brüsszel közvetve támogatja a terrorizmust a migránsoknak juttatott bankkártyával - hangoztatta a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a testület keddi ülését követő sajtótájékoztatón.

    Halász János kijelentette, felháborító információk jelentek meg arról a Magyarországon elfogott szír férfiről, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy az Iszlám Állam tagjaként tömeges kivégzésekben vett részt: kiderült, hogy "brüsszeli migránskártyával" rendelkezett. 
    A kártyát 150 ezer forintnak megfelelő összeggel töltötték fel - tette hozzá, jelezve: a szír férfi is 150 ezer forintot vehetett fel egy ilyen kártyáról, ami felháborító.
    A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a Fidesz már korábban jelezte, hogy az Európai Bizottság által működtetett migránskártya veszélyes, mert alkalmas lehet a terrorizmus finanszírozására is.
    Név nélküli, pénzzel feltöltött bankkártyákat osztogatnak, különösebb ellenőrzés nélkül migránsoknak - fűzte hozzá.
    Halász János közlése szerint csak januárban 64 ezren kaptak ilyen kártyát. Ki tudja közöttük hány terrorizmussal gyanúsítható ember lehet? - tette fel a kérdést a fideszes képviselő. 
    Álláspontja szerint mindez igazolja, hogy irányváltás szükséges a brüsszeli politikában, mert a mostani bevándorláspárti többség veszélybe sodorja az európai embereket, Európa biztonságát, és terrorizmust, állandó fenyegetést hoz a kontinensre.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány