József napja van. | 2024.03.19

Háromezren szurkolhatnak a soproni csarnokban

2019-03-26 16:59:00

Háromezren szurkolhatnak az átalakított soproni csarnokban április 12. és 14. között a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjében.

    A tavaly Euroliga-ezüstérmes klub keddi tájékoztatása szerint az elmúlt évi Final Fourhoz hasonlóan a Novomatic Aréna ezúttal is új belső terekkel várja a rajongókat. A főpálya és az Akadémiai Oktatóközpont terme közötti mobilfalat elbontják, és - a 2015-ös Eb-hez, illetve a 2018-as négyes döntőhöz hasonlóan - mobillelátót alakítanak ki a helyén. Ennek köszönhetően a csarnok befogadóképessége háromezer főre bővül. A sajtótribünhöz közel, az alagsorban kap helyet a sajtóközpont, közvetlenül az elegáns sajtószoba mellett. A Darázsfészek elnevezésű kisteremben 200 személyes VIP-éttermet alakítanak ki. 
    A Novomatic Aréna nyugati oldalán, az 1-es számú szurkolói zónában a játékoké lesz a főszerep: 1500 négyzetméteren főként a fiatalok tölthetik el kellemesen az időt a mérkőzések előtt és között. A keleti oldalon kialakítandó 2-es zónában többek között sörsátor várja majd a szurkolókat, a szuvenírboltban pedig egyedi FINAL4-os szurkolói pólók, hátizsákok, poszterek és további emléktárgyak vásárolhatók majd.
    A helyre szóló napijegyek 10 ezer forintba kerülnek. 
    A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség múlt szerdán közölte, hogy az előző évhez hasonlóan ismét Sopron rendezi a női Euroliga négyes döntőjét. A pénteki elődöntőben a Sopron Basket a címvédő Jekatyerinburggal csap össze, míg a szintén orosz, 2017-ben győztes Dinamo Kurszk a 2015-ben első cseh USK Praha együttesével néz szembe. A szezont a bronzmérkőzés és a döntő zárja vasárnap.
    Magyarországon eddig kétszer került sor Euroliga Final Fourra: házigazdaként a MiZo Pécs 2004-ben bronzérmes lett, míg tavaly a Sopron ezüstérmesként végzett.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány