Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2019-03-25 17:59:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------

    Európa nyugati és déli tájain, illetve a Kelet-európai-síkság déli részén anticiklon alakítja az időjárást, ezért a felsorolt területeken jórészt napos, csapadékmentes az idő. Ennek megfelelően a csúcshőmérséklet a kontinens déli tájain sokfelé meghaladja a 20 fokot.
    Észak felől ugyanakkor hideg légtömeg árasztja el Közép-Európát. Az érkező hidegfront felhőzetéből Skóciától Norvégiáig, illetve Dániában, Németországban több helyen volt csapadék - zömében eső, de északon havazott. A Skandináv-félszigeten, valamint a Kelet-európai-síkság északi felén van a leghidegebb, ott a csúcshőmérséklet jellemzően 0 és +10 fok között változik. A Kárpát-medence időjárását kedd estig az átvonult hidegfront mögött érkező hideg, száraz levegő alakítja.

    Előrejelzés az ország területén kedd estig
    ------------------------------------------

    Fokozatosan mindenütt megnövekszik a felhőzet. A Dunántúl délnyugati, déli részén többfelé, az északkeleti megyékben, illetve a főváros tág környezetében pedig elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. Kedd hajnaltól gyorsan csökken a felhőzet, a több órás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, de csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél több helyen lesz erős, a Dunántúl északi és nyugati megyéiben délután, illetve kedd reggel viharos.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 15 fok között várható.