Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar pályázat a 2021-es férfi kosár Eb csoportküzdelmeire

2019-03-25 15:59:00

Magyarország pályázik a 2021-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság egyik csoportküzdelmeinek a megrendezésére, a mérkőzéseknek a budapesti Papp László Sportaréna adhat otthont.

    Bodnár Péter, a magyar szövetség (MKOSZ) főtitkára hétfőn az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az MKOSZ-é a nemzetközi szövetséghez (FIBA) eljuttatott hét pályázat egyike. 
    "Egy csoport meccseit szeretnénk lebonyolítani, az Eb-t lezáró kieséses szakaszra nem pályázunk. A FIBA vezetősége a női Eb után, Belgrádban dönt a helyszínekről július elején" - tette hozzá.
    Magyarországon kívül Németország, Csehország, Észtország, Georgia, Olaszország és Szlovénia jelentkezett. A hét kandidálóból négyet választ ki a FIBA a csoportmeccsek otthonául - akárcsak 2015-ben és 2017-ben -, s ezek egyike rendezi majd a helyosztókat is.
    Az Eb-k rendszerében újdonság, hogy már csak négyévente kerül sor a kontinensbajnokságra, így a 2021-es a legközelebbi torna. 
    Legutóbb, 2017-ben a magyar férfi válogatott továbbjutott az Eb kolozsvári selejtezőcsoportjából, majd az isztambuli nyolcaddöntőben kikapott a későbbi ezüstérmes szerbektől.