Sára napja van. | 2020.01.19 | MNB középárfolyam:

Időjárás-jelentés

2019-03-23 16:56:36

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Kontinensünk nagyobb részén egy nagykiterjedésű anticiklon hatására nyugodt az időjárás, alapvetően napos, száraz idő uralkodik, a csúcshőmérséklet általában 15 és 23 fok között alakul. Izlandtól keletre ciklon örvénylik, ennek hosszan elnyúló frontrendszere Skandináviát és a Brit-szigeteket érinti, arrafelé több a felhő, illetve több helyen fordul elő eső, zápor, de jelentős mennyiségű csapadékot mindössze Norvégiában és Skóciában mérnek helyenként. Szintén ciklon okoz felhősödést a Fekete-tengertől északra, északkeletre, arrafelé a záporok mellett helyenként zivatarok is kialakulnak, Oroszország nyugati részein pedig havazás, hózápor is előfordul. A már említett anticiklon hatására hazánkban folytatódik a napos, száraz idő, majd vasárnap észak felől egy hidegfront közelíti meg térségünket.

    Előrejelzés az ország területén vasárnap estig
    ----------------------------------------------
    Éjszaka derült marad az ég, vasárnap gomolyfelhős, napos idő lesz. Vasárnap délutánig csapadék nem várható, majd az északi megyékben néhol zápor előfordulhat. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de néhol gyenge fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 22 fok között várható.