József napja van. | 2024.03.19

Opus: csaknem 26,5 milliárd forinttal növelte aktív szerződésállományát a Mészáros és Mészáros Kft. 

2019-03-19 12:45:00

Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában és konszolidációs körében működő Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. aktív szerződésállományának értéke 14 százalékkal, csaknem 26,5 milliárd forinttal emelkedett a társaság PwC által a múlt év közepén készített vagyonértékelése óta - tette közzé az Opus a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.

    Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint a Mészáros és Mészáros Kft. aktív szerződésállománya az értékelésekor meghaladta a 193 milliárd forintot, az azóta eltelt kilenc hónapban további 26,5 milliárd forint értékű új szerződésállománnyal nőtt.
    Az Mészáros és Mészáros Kft. 51 százalékos üzletrésze a tavaly végrehajtott tőkeemelési sorozat részeként került az Opus Global közvetett tulajdonába. A tőzsdei társaság igazgatósága tavaly novemberben fogadta el az építőipari vállalat nemzetközi szakértő (PwC) által 2018. június 30-i fordulónapra meghatározott piaci értékét.
    A Mészáros és Mészáros Kft. elsősorban nagytömegű földmunka, híd-, út-, közmű- és épületépítési, valamint egyéb építőipari kivitelezési munkákat végez.
    Az Opus Global építőipari nagyvállalatait, azaz a Mészáros és Mészáros Kft.-t, valamint a vasúti beruházásokra specializálódott R-Kord Kft.-t a Mészáros Építőipari Holdingon keresztül tulajdonolja. A tőzsdei vállalat által közzétett adatok alapján a társaságok együttesen 46,8 milliárd forint értékű új szerződéssel növelték aktív szerződésállományukat az elmúlt háromnegyed évben.