Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyarországra látogat a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács üzleti delegációja

2019-03-18 15:45:00

Magyarországra látogat március 20. és 22. között a Hongkongi Kereskedelem Fejlesztési Tanács (HKTDC) üzleti delegációja, a magyarországi befektetési lehetőségek és a potenciális üzleti partnerek megismerésére - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.     

    A mintegy 30 hongkongi, üzleti vezetőből álló delegációt Edward Yau, Hongkong különleges közigazgatási régió kormányának kereskedelemért és gazdaságfejlesztésért felelős minisztere vezeti. 
    Közölték: a hongkongi miniszter és a küldöttség tagjai találkoznak Gion Gáborral, a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkárával, aki megismerteti velük a magyar kormány szakpolitikáját és gazdaságfejlesztési terveit, valamint a régiós befektetési, üzleti lehetőségeket. A delegáció képviselői találkoznak Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel is.
    A delegáció magyarországi tartózkodása során tapasztalatot cserél többek között a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) képviselőivel. A tervek szerint ellátogatnak majd a Johnson Electric Magyarország Kft.-hez, ahol a résztvevők egy hongkongi központú vállalat nézőpontjából is bepillantást nyerhetnek a Magyarországon indított befektetések feltételrendszerébe - írták.
    Magyarország Hongkong 30. legnagyobb kereskedelmi partnere: tavaly 2,319 millió amerikai dollárt tett ki a két ország közötti kereskedelmi forgalom, éves szinten 13,2 százalékkal emelkedett - áll a közleményben. 
    A HKTDC-t hivatalos szervezetként 1966-ban hozták létre a hongkongi kereskedelem fejlesztésének elősegítése érdekében. A világszerte 50 irodával - amelyekből 13 Kínában található - rendelkező szervezet kétirányú globális befektetési és üzleti központként mutatja be Hongkongot.