Bernát, Felícia napja van. | 2019.05.20 | MNB középárfolyam:

Hidvéghi Balázs: a szabadságért újra, meg újra meg kell harcolni

2019-03-14 19:25:27

Az elmúlt harminc évben úgy gondoltuk, a nemzetek Európájában élve biztonságban vagyunk, ám úgy tűnik, tévedtünk: mára nyilvánvalóvá vált, hogy a szabadságért újra meg újra meg kell harcolnunk - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója csütörtökön, a nemzeti ünnep alkalmából tartott karcagi megemlékezésen.

    Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: birodalmak és diktatúrák elnyomásában eltöltött évszázadok után Magyarország alig három évtizede szabad ország, "még mindig csak ízlelgetjük a nemzeti függetlenséget, amiről évszázadokon át próbáltak leszoktatni bennünket".
    Azt gondolhattuk, hogy a mi generációnk már konfliktusok nélkül élvezheti ezt az örökséget. Úgy gondoltuk, a nemzetek Európájában élve biztonságban vagyunk, ám úgy tűnik, tévedtünk, mert új birodalom terjeszkedik a kontinensen, amelynek célja, hogy eltörölve a nemzetek önrendelkezését létrehozza az európai egyesült államokat - fogalmazott. Az európai nemzeteket egy birodalmi központ hatalmi és pénzügyi érdekeinek akarják alárendelni. E törekvésnek pedig útjában állnak a nemzetállamok, a nemzeti függetlenség és a nemzeti identitás, mert ahogyan azt már 1848 is megmutatta, ezek kizárják azt, hogy egy nép életösztönét végleg kiiktassák - vélekedett. Az új birodalomnak engedelmes, nemzeti identitás nélküli lakosságra van szüksége, ezért igyekszik bevándorlók millióival elárasztani Európát - tette hozzá Hidvéghi Balázs.
    Megjegyezte: miközben az új rend zászlóvivői demokráciáról és jogállamiságról prédikálnak, elfelejtették megkérdezni a kontinensen élőket: mit szólnak a bevándorlók millióihoz és ahhoz, ha a földrész lakosságát és keresztény kultúráját lecserélik? 
    "Európa kivégzésére senkitől nem kértek és kaptak felhatalmazást, mégis a szemünk előtt zajlik a birodalmi tervek megvalósítása" - mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint sok európai állam már "kísérleti fázisban van": ezekben a bevándorlóországokban a nemzeti értékek gúny tárgyai és a migrációval együtt a terror is a mindennapok részévé vált.
    "Európa haldoklik, a földrész őshonos lakossága lassan üldözötté válik saját hazájában, a birodalom azonban elégedett és azt üzeni: tárjuk ki kapuinkat a bevándorlók előtt, legyünk nyitott társadalom, ahová az jön, aki akar és azt csinál, amit akar" - jelentette ki. Aki kultúráját és nemzetét védi, annak nekiesnek, megbélyegzik - jegyezte meg.
    Hidvéghi Balázs úgy vélte: egy birodalom soha nem adja meg egy nemzet függetlenségét és szabadságát, "csak bevételt, behódolást, engedelmességeket, befogott szájakat és olcsó munkát akar".
    Európában minden jel szerint egy ilyen új birodalom épül és a mi nemzedékünk sem úszhatja meg a harcot: vagy kiállunk magunkért, vagy csendesen tűrjük, hogy Magyarország sírját is megássák - hangsúlyozta, emlékeztetve arra, hogy Kossuth már 1848-ban megmondta: "veszve csak az a nemzet lehet, amely lemondott önmagáról".
    Az ünnepség szónoka rámutatott arra: a történelem most újra a mi döntésünkre vár, Európa és benne Magyarország válaszút előtt áll: megvédi vagy felszámolja magát. Eljött tehát a mi 48-unk: döntést, áldozatot, kiállást vagy lemondást vár tőlünk, a mostani "tavaszi hadjárat" legfontosabb ütközete pedig május 26-án, az európai parlamenti választás lesz - jelentette ki.