Auguszta napja van. | 2024.03.29

Víz világnapi véradás és életmentő tanfolyam az ÉRV. Zrt.-nél

2019-03-13 14:45:00

„Víz a vezetékekbe, vér az erekbe az élethez.”

Az elmúlt év végén együttműködési megállapodásban rögzített humanitárius összefogás jegyében, újabb közös eseményt szervezett a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete és Észak-Magyarország egyik legnagyobb közszolgáltató vállalata.

Az ÉRV. Zrt. 2019. március 13-án, ezúttal a közelgő Víz Világnapjához kötődően, nagyszabású dolgozói véradással, tevőlegesen kívánta felhívni a figyelmet az élethez nélkülözhetetlen víz és a gyógyászatban mással nem helyettesíthető, életmentő vér fontosságára.

Az évente több alkalommal megrendezett céges véradás már sok évtizedes hagyományra tekint vissza az ÉRV. Zrt.-nél. A kollektíva tagjai között találunk közel 100 alkalommal vért adó munkavállalót, de az újonnan érkező dolgozók is szívesen csatlakoznak a rendszeres segítő akcióhoz. Ezekből a pozitív tapasztalatokból táplálkozva, és az elmúlt időszakban kialakított partnerséget erősítve, ismét nagy lelkesedéssel vettek részt a munkavállalók a Víz Világnapi véradáson.

Véradás és elsősegélynyújtó tanfolyam

A Víz Világnapja alkalmából szervezett önkéntes dolgozói véradással párhuzamosan, elsősegélynyújtó tanfolyamot is tartottak a munkavállalóknak a nagyvállalat kazincbarcikai, Ózdi úti telephelyén a vöröskeresztesek. Bemutatták a részvevőknek azokat a fogásokat, tennivalókat, amelyek alkalmazásával akár életet is menthetnek egy váratlan helyzetben.

A Magyar Vöröskereszt 1881-es megalakulása óta folyamatosan részt vesz önkéntes elsősegélynyújtó tanfolyamok szervezésében. A szervezet kiemelt szerepet vállal abban, hogy Magyarországon minél több ember elsajátítsa a szakszerű elsősegélynyújtás és életmentés módszereit, és egyre több igény fogalmazódjon meg arra, hogy akarjunk, merjünk és szakszerűen képesek is legyünk segíteni a bajbajutottakon.

Az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. továbbra is arra törekszik, hogy a szolgáltatási területén tevékenykedő vöröskeresztes szakmai szervezetekkel együttműködve, a jövőben is, hasonló események szervezésével erősítse a Társaság társadalmi felelősségvállalását.