József napja van. | 2024.03.19

Varga Judit: még az EP-választások előtt meg akarják büntetni Magyarországot

2019-03-13 09:39:00

Folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok részéről, hogy Magyarországot még az európai választások előtt megbüntessék - állapította meg a magyar közmédiának nyilatkozva Varga Judit, a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Bukarestben, ahol a magyar küldöttség tagjaként az uniós tagországok európai ügyekért felelős minisztereinek és államtitkárainak informális találkozóján vesz részt.

    A megbeszélésen az EU jövőjével és az unió a többéves pénzügyi kerettervével kapcsolatos álláspontjukról egyeztettek a tagállamok, a Magyarország ellen indított 7-es cikkely szerinti eljárás nem szerepelt napirenden. Az informális találkozó azonban jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a partnerekkel kötetlenebb formában, adott esetben kétoldalú megbeszéléseken megismertessék a magyar emberek akaratát és a részletes magyar álláspontot - magyarázta az államtitkár.
    "Fontos, hogy a következő európai költségvetés ne egy migrációt támogató költségvetés legyen, illetve ne egy olyan költségvetés, amely bünteti az olyan tagállamokat, amelyek nemet mondanak a migrációra. Itt fontos, hogy a 7-es cikkely tekintetében folyamatosan érződik a nyomás a bevándorláspárti brüsszeli politikusok, illetve az Európai Parlament részéről is, hogy Magyarországot még lehetőség szerint az európai parlamenti választások előtt megbüntessék és elítéljék. Ez ellen küzdünk" - mutatott rá Varga Judit.
    Az államtitkár hozzátette: a román uniós elnökség érti a magyar érvelést és a becsületes, tisztességes közvetítő szerepét tökéletesen betölti.
    "Velük együttműködve és azon tagállamokat megnyerve, amelyek hasonló állásponton vannak, próbáljuk elérni, hogy az európai választások előtt ne tudják megbüntetni Magyarországot azért, mert a bevándorlás-politikában más álláspontot képvisel, mint a fősodor" - mondta a Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány