Emma napja van. | 2024.04.19

Weber: a menekültkérdés 2019 első számú témája

2019-03-06 14:45:00

A menekültkérdés a 2019-es választási év első számú témája - mondta az európai parlamenti (EP-) választással kapcsolatban Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje egy szerdai bajorországi beszédében.

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa Passauban pártja hagyományos hamvazószerdai gyűlésén kiemelte, hogy az EPP és a CSU "három világos üzenetet" küld a választóknak a menekültkérdés kezeléséről.

Az első az, hogy pontosan tudni kell, ki tartózkodik az EU területén, ezért gondoskodni kell a külső határ ellenőrzéséről - mondta Manfred Weber. A bolgár-török határon épített kerítésről szólva hangsúlyozta: támogatást, és nem bírálatot érdemelnek azok a politikusok, akik hozzájárulnak ahhoz, hogy ne az embercsempészek, hanem a határvédelmi szervek döntsék el, ki léphet be az EU-ba.

A második az, hogy az EU továbbra is fogad menekülteket, korlátozott időre és előre meghatározott létszámú csoportokban.

A harmadik üzenet, hogy tenni kell Afrika fejlődéséért, mert "Európának nem lehet jó jövője, ha Afrikának kaotikusan és rosszul megy a sora".