Gedeon napja van. | 2024.03.28

Deutsch: feleslegesen jött a Lendvay utcába Ujhelyi István

2019-03-03 18:31:46

Feleslegesen jött a Lendvay utcába Ujhelyi István - mondta Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, miután a Fidesz-székházban vasárnap tartott sajtótájékoztatójára nem engedték be a szocialista EP-képviselőt.

    Ujhelyi István megfogalmazása szerint azért ment el a sajtótájkoztató helyszínére, hogy módot adjon Deutsch Tamásnak a Fidesz plakátkampánya melletti érvelésre, amelyet ő "ordas nagy hazugságnak" nevezett.
    A történteket Deutsch Tamás ironikusan úgy kommentálta: "feltehetőleg újra tagfelvételi kérelmet szeretett volna benyújtani, sajnálom, hogy nem találkoztam vele". Ezzel arra utalt, hogy Ujhelyi István annak idején beadta a tagfelvételi kérelmét a Fideszbe Szegeden, ám azt akkor érdemben nem bírálták el. "Hétvégén nem lehet benyújtani fideszes tagfelvételi kérelmet, és munkaidőben is csak a helyi szervezeteink irodájában, tehát feleslegesen jött a Lendvay utcába" - ironizált a fideszes politikus.
    A történtek után Ujhelyi István közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben ismerteti: nem engedték be a nyilvánosan meghirdetett eseményre, ezért a Lendvay utcai pártszékház előtt tájékoztatta a sajtó képviselőit. 
    Az MSZP EP-képviselője közleményében azt írja: a kormánypárt propaganda-kampánya nemcsak az ellenzéki pártokkal, de az Európai Bizottsággal kapcsolatban is "ordas nagy hazugságokat" terjeszt.     Ezért Ujhelyi István át kívánta adni a Fidesz politikusának azt a dokumentumot, amelyben az Európai Bizottság tételesen és világosan megcáfolja a kormánypártok állításait, valamint az MSZP "Haza. Szeretet. Európa" címet viselő európai programjának egy példányát. Ez tartalmazza a szocialisták európai vízióját és vállalásait, amelyek ugyancsak gyökeresen ellentétesek a Fidesz ezzel kapcsolatos hazugságaival - írta.
    Ujhelyi István közleményében "végtelenül szánalmasnak" nevezte, hogy a Fidesz csak zárt ajtók mögött mer tájékoztatókat tartani, és retteg a valódi, nyilvános vitától.
    Deutsch Tamás sajtótájékoztatóján egyebek között arról beszélt, hogy Brüsszel bevándorláspárti terveinek nagyon sok köze van Soros Györgyhöz.