Auguszta napja van. | 2024.03.29

Schneider Electric: automatizálással energiafelügyelekkel jelentős költség takarítható meg

2019-03-03 13:40:00

A Schneider Electric energiamenedzsmenttel és automatizálással foglalkozó nemzetközi cég tanulmánya szerint energiafelügyelettel, automatizálással jelentős működési költséget lehet megtakarítani.

    A tanulmány 41 országban a Schneider Electric EcoStruxure platformot használó 230 projektet elemez épületek, adatközpontok, ipar és infrastruktúra területen. 
    Az MTI-hez küldött közlemény szerint a tanulmány kimutatta, hogy a műszaki folyamatok digitalizálása átlagosan 35 százalékos megtakarítást eredményez a beruházási költségek és a folyamatok ütemezése terén. Ezenkívül az új rendszerek és eszközök üzembe helyezési költsége is átlagosan 29 százalékkal csökkenthető. 
    A vállalatok átlagosan 24 százalékos energiamegtakarításról számolnak be, amely a digitális átalakításra vezethető vissza. 
    Az ipari alkalmazások területén a digitális átállás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kisebb ráfordítással jobb eredményeket érjenek el. Az energiafelügyeleti és az automatizált gyártási folyamatok hatására akár 50 százalékkal nőhet a termelékenység a teljes értékláncon - közölte a Schneider Electric.
    A Schneider Electric vezető szerepet játszik a lakóházakat, épületeket, adatközpontokat, valamint infrastruktúra- és ipari környezeteket érintő energiagazdálkodási feladatok digitális átalakításában és automatizálásában. A 100 országra kiterjedő nemzetközi jelenlétével a vállalat vezető szerepet tölt be a közép- és kisfeszültségű, valamint biztonsági energiaelosztás és az automatizálási rendszerek területén.