Auguszta napja van. | 2024.03.29

Együttműködési megállapodást kötött az MFB és az agrárkamara

2019-02-28 12:56:00

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a két intézmény a többi között az agrárium számára előnyös finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat dolgoz ki, különös tekintettel a kereskedelmi banki szektor által nem finanszírozott területekre.

    A két szervezet csütörtöki közleményében ismerteti, az MFB olyan finanszírozási termékeket és szolgáltatásokat nyújt majd, amelyek hatékonyan segíthetik az agráriumban tevékenykedő kis- és középvállalkozásokat a versenyképesség szempontjából kulcsfontosságú területek fejlesztésében. 
    A kiemelt finanszírozási célok között szerepel például az energia- és költségtakarékos módszerek bevezetése, a megújuló energia alkalmazásának bővítése, illetve az agrár-környezetvédelmet elősegítő fejlesztések megvalósítása. Az MFB arra törekszik, hogy megoldásaival hozzájáruljon a gazdaságokat érintő generációváltási problémák megoldásához is.
    A kölcsönös információ- és tudásátadásra épülő közös munka kiterjed az agrárvállalkozások tájékoztatására is, így a gazdálkodók első kézből értesülhetnek majd a lehetőségekről.