Tivadar napja van. | 2024.04.20

III.Senior Sportkavalkád az Újkazinci Baráti Kör szervezésében

2019-02-24 20:36:55

Az Újkazinci Baráti Kör február 22-én, Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban, harmadik alkalommal rendezte meg a Senior Sportkavalkád elnevezésű sportnapot, amely az elmúlt évek során térségünk kiemelkedő sporteseményévé nőtte ki magát.
Az egész napos rendezvényt Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, amely az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevő csapatok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét.

Török Dezső a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke megnyitja a III.Senior Sportkavalkádot (A képre kattintva képtár nyílik.)

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő közéleti elfoglaltsága miatt nem tudott részt venni az eseményen, nevében Knopp Richárd önkormányzati képviselő köszöntötte a szépkorú sportolókat.

Knopp Richárd köszöntőjében tolmácsolta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szavait (A képre kattintva képtár nyílik.)

Knopp Richárd köszöntőjében tolmácsolta Demeter Zoltán országgyűlési képviselő szavait. Az önkormányzati képviselő méltatta az Újkazinci Baráti Kör, Kazincbarcika életében, civil szervezetként végzett kulturális, karitatív, sport, közéleti tevékenységét, kiemelte, hogy ezeken az eseményeken, alkalmanként több százan vesznek részt.

A szépkorúakat köszöntötte Szitka Péter, kazincbarcikai polgármester is.

Kálmán Vilmosné, az Újkazinci Baráti Kör vezetője hírportálunknak elmondta, a 144 senior sportoló vetélkedését biztosító rendezvény szervezése hónapokat vett igénybe, és pénteken sikeresen zajlott le. Mint mondotta, az elmúlt évek hagyományai szerint, ezekre az eseményekre meghívták Kazincbarcika és a környező települések polgármestereit, szépkorú szervezeteit. Ezeken a vetélkedőkön nincs vesztes, mindenki nyer. A szervezők a feladatok sikeres elvégzését, a fitt, fittebb és legfittebb jelzők adományozásával motiválták. Kálmán Vilmosné még elmondta, jövőre a negyedik Senior Sportkavalkádot is megrendezik.

Az Újkazinci Baráti Kör csapata. Csapatkapitány Pruma Éva (j) A képre kattintva képtár nyílik.)

A III.Senior Sportkavalkádon részt vett az alberttelepi Őszikék Nyugdíjas Klub, a kurityáni Művelődési Ház, a rudolftelepi József Attila Művelődési Ház Bányász Kultúráért Alapítvány, a múcsonyi Nyugdíjas Klub, a Tardonai Nyugdíjasok Baráti Köre, az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, az Ideál Népfőiskola Egyesület, sajókazai Őszirózsa Nyugdíjas Klub.

A sportnap rangját emelte, számos sikeres senior sportoló részvétele a vetélkedő lebonyolításában, akik egy-egy csapatban tevékenykedtek: Sütő Ágnes ritmikus gimnasztika válogatott,  Komlósi Ádám labdarúgó, Lipcsei Imre labdarúgó, Kálmán Vilmos labdarúgó, Pátrovics Géza súlyemelő, Révész Sándorné Varga Kovács Mária kézilabdázó, Komáromi Katalin kézilabdázó, Kolozsváriné Száva Mária kézilabdázó, Kónya Lajos birkózó, Tóth János sakkozó és civil aktivistaként Pruma Éva.

Komlósi Ádám labdarugó és Sütő Ágnes ritmikus gimnasztika válogatott (A képre kattintva képtárnyílik.)

A próbák sora a rendőrség szellemi vetélkedőjével kezdődött, és a vállalkozó kedvűek kipróbálhatták a részegséget stimuláló szemüveget is. A szellemi vetélkedő után az ügyességi verseny egy közös tornával vette kezdetét, melyet Eszlári Zita, a Fortuna Tánc és Divatstúdió vezetője irányított. A játékos versenyszámokat Sajó Attila, a Don Bosco Sportközpont kulturális menedzsere vezényelte. Az ügyességi feladatok közt szerepelt kosárlabda, kézilabda, íjászat, labdarúgás, célbadobás, tollaslabda és floorball.

Knopp Richárd önkormányzati képviselő, Kálmán Vilmosné főszervező, az Újkazinci Baráti Kör vezetője (A képre kattintva képtár nyílik.)

A rendezvény ideje alatt az érdeklődők szűrőprogramokon vehettek részt, mely a szokásos méréseken kívül Alzheimer–kór szűréssel is kiegészült. A jelentkezőknek egy tesztlapot kellett kitölteni, amit neurológus szakorvos értékel ki, és probléma esetén megkeresi a háziorvost.

A mozgalmas nap eredményhirdetéssel, vendéglátással, rövid szórakoztató műsorral zárult a nap.

Együttműködő partner:

Kazincbarcika Város Német Nemzetiségi Önkormányzata
Kazincbarcikai Rendőrkapitányság
Kazincbarcikai Kórház


Főtámogatók:

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő
Török Dezső B-A.-Z Megyei közgyűlés elnöke
Don Bosco Sportközpont


Támogatók

BRTV
Sajó Attila
Rozlozsnik Jánosné - Rudolftelep polgármestere
Fignár Grafika
Numero1 Üzletlánc Tóth Árpádné Rakaczki Ilona
Kottner László
Boros Géza
Lezák Pékség
Vekni Kft.
Sajómenti Fórum –Rizner József
Negrutz Ágoston Miklós Agrárminisztérium miniszteri tanácsadója
Rozlozsnik János
Dávid Imre
K&H Bank
Balla György Tardona Község polgármestere
Bata Istvánné (Balla Rózsa)
Eszlári Zita Fortuna Tánc és Divatstúdió vezetője, táncoktató, fitness edző
Dolovics Anett
Kaló Attila Sajómente
Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (Civil Információs Centrum)