Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több millió forintot is megtakaríthatnak az új, támogatott lakáskölcsönt felvevők

2019-02-20 15:50:00

A gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen az új, támogatott lakáshitellel júliustól, ráadásul a jogosultak köre is bővült - derül ki az ingatlan.com és a money.hu ( korábban bankráció.hu) szerdán közölt elemzéséből.

    Az összehasonlítás a kormány tervei szerint júliustól elérhető, állami támogatású hitellehetőségeket vetette össze a piaci alapú kölcsönökkel. Az előbbi választásával a két gyermeket nevelő családoknak 16,5-20 millió forint helyett 13 millió forintot kell visszafizetniük 20 év alatt 10 millió forint hitel után.
    A három vagy több gyermeket nevelő családok 15 millió forintos kölcsöne ennél is nagyobb megtakarítást eredményezhet, hiszen 25-30 millió forint helyett körülbelül 20 millió forint a törlesztés teljes összege - számította ki a korábban a money.hu.  
    Trencsán Erika, a money.hu elemzője ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kedvező törlesztésű kölcsönök is hosszú időre elkötelezik a hitelfelvevőket, az igényléseket ezért mindig alaposan meg kell fontolni.