Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Fidesz felszólítja Timmermanst, hogy tegye világossá: lehetséges-e a szocialistáknak együttműködés a zsidózó Jobbikkal?

2019-02-16 16:44:00

Frans Timmermans Soros embere, aki bevándorlóországgá akarja változtatni Magyarországot, ebben pedig szövetségese az MSZP és az ellenzéki pártok - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

    Hidvéghi Balázs azt mondta: Frans Timmermans, a bevándorláspártiak európai listavezetője rendszeresen egyeztet Soros Györggyel, ő az az uniós biztos, aki a legtöbbször tárgyalt a milliárdossal az elmúlt években.
    Azonban Hidvéghi Balázs szerint az MSZP szombati budapesti kongresszusán részt vevő Frans Timmermansnak világossá kell tennie, "hogy lehetséges-e a szocialistáknak együttműködés náci pártokkal". Ugyanis "egy olyan párt kongresszusán vesz részt, amelynek elnöke, Tóth Bertalan maga kezdeményezte az összefogást a zsidózó, antiszemita Jobbikkal" - mondta.
    Hozzátette: az európai zöldek részéről Philippe Lamberts frakcióvezető már bejelentette, hogy ők kizárják az LMP-t, ha az összefog a Jobbikkal. A Fidesz most ugyanilyen tiszta beszédet vár Frans Timmermanstól is, hogy számára elfogadható-e az MSZP együttműködése "a zsidózó, antiszemita Jobbikkal" - fogalmazott.
    Újságírói kérdésre válaszolva Hidvéghi Balázs arról is beszélt: a magyar kormány a gyermekvállalást és a családok alakítását támogatja, és "meg akarjuk védeni magunkat minden módon a migrációtól". Azonban vannak olyan erők Európában, amelyek nem a családokat akarják támogatni, nem a gyermekvállalást akarják ösztönözni, helyette abban hisznek, hogy bevándorlókat kell Európába telepíteni. Erről szól az európai választási kampány - tette hozzá.