Gedeon napja van. | 2024.03.28

Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal

2019-02-15 11:50:00

Innovációs ötletversenyt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Design Terminal - hangzott el péntek reggel az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió műsorának közös adásában.

    Jónás László, a Design Terminal üzletfejlesztési vezetője elmondta, elsősorban fiatalok jelentkezését várják, akik a mezőgazdaság területén szeretnének valamilyen ötletet megvalósítani. 
    A kezdeményezésbe nemcsak agrárgazdasági szakembereket szeretnének bevonni, hanem például közgazdászokat, dizájnereket és mérnököket is.
    Előnyben részesítik a csapatban jelentkezést - fűzte hozzá -, mert úgy látják erre a típusú sokféleségre van szüksége az agráriumnak.
    "Azt szeretnénk, hogy különböző típusú emberek, szakértők és nem szakértők (...) együtt dolgozva alakítanák ki olyan ötleteket, amik még nem születtek meg a mezőgazdaságban" - mondta Jónás László.
    A versenyre a jövő héten lehet utoljára jelentkezni, majd a verseny 24 órán át tart. Egy mentorcsapat segíti majd az indulókat, hogy a nap végére az ötletük prezentálható állapotba kerüljön.