Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kezdődik az SZTE Szabadegyetem új szemesztere

2019-02-12 09:01:00

A párkapcsolaton belüli erőszakmentes kommunikáció témájáról szóló előadással szerdán este elkezdődik az SZTE Szabadegyetem huszonharmadik szemesztere - tájékoztatta a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

    Az új szemeszterben a tudomány sokszínűségét mutatja meg az SZTE egyik legnépszerűbb ismeretterjesztő előadás-sorozata - közölte Zakar Péter, az egyetem nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese.
    A szerda esténként az egyetem tanulmányi és információs központjában pódiumra lépő 11 oktató közül nyolc az egyetem négy karát - állam- és jogtudományi, bölcsészet- és társadalomtudományi, juhász gyula pedagógusképző, valamint természettudományi és informatikai - képviselő oktató és kutató, hárman pedig vendégek.
    A szemesztert nyitó - a házasság hete rendezvénysorozathoz kapcsolódó - előadást tartó Rambala Éva is vendégként érkezik az SZTE-re, a szakember a Nemzetközi Erőszakmentes Kommunikációs Központ munkatársa.
    Az SZTE Szabadegyetem új szemeszterének további tíz témája közül négy szorosan kötődik a természettudományokhoz, de szó esik az irodalomról és a színházról, a filozófiáról és a történelemről, valamint a kisebbség és a többség kérdésköréről is. Az érdeklődők megismerkedhetnek a többi között a magyar matematikai nyelv kialakulásával, a középkori egyházi bíráskodással vagy a vallás és tudomány kapcsolatával.
    Az előadás része az SZTE Szabadegyetem tantárgynak, a hallgatók kreditpontot kapnak érte. A közönség kérdéseket tehet fel, az előadások pedig - a korábbi szemeszterekhez hasonlatosan - utólag megtekinthetők az SZTE Tudásportálján.