Gedeon napja van. | 2024.03.28

Két vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést kér az ügyészség

2019-02-08 12:39:00

A Központi Nyomozó Főügyészség súlyosbításért fellebbezett a 2013-as futball bundaügyben, amelyben január 28-án első fokon mind a 24 vádlottat bűnösnek találta a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Két esetben letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség.

    A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki közleménye szerint az ügyészség annál a két vádlottnál, akik a szintén fogadási csalások miatt ellenük folyamatban lévő büntetőeljárásban az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe kerülésüket követően, négy nappal később már újra "bundáztak", végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása végett fellebbezett.
    Tíz vádlottnál a szabadságvesztés büntetés és a próbaidő tartamának felemelése, míg két vádlottnál a próbaidő érintetlenül hagyása mellett a szabadságvesztés tartamának felemelése végett fellebbezett az ügyész. 
    "Tizenhat vádlottnál a pénzbüntetés elrendelése, illetve a pénzbüntetés napi tételszámának felemelése, továbbá az öt próbára bocsátott vádlottnál a próbára bocsátás helyett pénzbüntetés kiszabása végett jelentett be fellebbezést az ügyész. Tizenegy vádlottnál a hivatásos labdarúgó foglalkozástól eltiltás kiszabása, további két vádlottnál vagyonelkobzás elrendelése érdekében került sor a fellebbezés bejelentésére." - áll a közleményben.
    Az elsőfokú bíróság 18 vádlottat ítélt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 6 vádlottnál rendelt el vagyonelkobzást. Tizenegy vádlottat a felfüggesztett szabadságvesztés mellett pénzbüntetésre, míg öt vádlottat hivatásos labdarúgó sportolói foglalkozástól eltiltásra is ítélt. A bíróság további 5 vádlottat 3 évre próbára bocsátott.