Tivadar napja van. | 2024.04.20

Fidesz: Gyurcsány és a szocialisták sorozatos adóemelésekkel sújtották a vállalkozásokat

2019-02-07 17:27:00

Gyurcsány Ferenc és a szocialisták sorozatos adóemelésekkel sújtották a vállalkozásokat, és nem becsülték a munkát - mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtökön Budapesten újságíróknak.

    Kijelentette: Gyurcsány Ferenc és a szocialisták ezzel óriási károkat okoztak a magyar gazdaságnak és a kisvállalkozásoknak, "tönkretették az országot, tönkretették a magyar gazdaságot".
    Azonban mióta Magyarország hátat fordított a balliberálisok rossz gazdaságpolitikájának, azóta egyre jobban teljesít - hangsúlyozta Böröcz László, kiemelve: a Fidesz-KDNP kormányzása óta nagyobb értéke van a munkának, mert egyre alacsonyabb adók segítik a vállalkozásokat.
    Emlékeztetett: idén januártól 12 millió forintra emelkedett a legkisebb vállalkozások áfamentessége, a kisvállalati adó (kiva) belépési határa pedig egymilliárd forintra nőtt.
    A fideszes politikus szavait azzal zárta: a baloldal ugyanott folytatja, ahol abbahagyta, ha tehetné, most is csak elvenne, az ellenzéki pártok ugyanis a kezdetektől támadják a kormány gazdaságpolitikáját és az adócsökkentéseket.