Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hidvéghi: Timmermans Magyarország elleni támadása Soros György európai parlamenti kampányának a része

2019-02-04 15:45:00

A Fidesz szerint Frans Timmermans Magyarországot támadó nyilatkozata Soros György európai parlamenti kampányának a része - mondta Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfőn újságíróknak.

    A politikus hangsúlyozta: nem szabad elfelejteni, hogy Frans Timmermans "az európai bevándorláspártiak listavezetője" a közelgő európai parlamenti választáson, illetve a brüsszeli szocialisták első embere egyben "Soros György egyik legszorosabb szövetségese" is. 
    Kijelentette: Timmermans és Soros rendszeresen egyeztetnek, gyakorlatilag állandó jelleggel tárgyalnak migrációs kérdésekről, és azt is látható, hogy Soros György intenzív kampányt indított, hogy Timmermans és a hozzá hasonló bevándorláspárti politikusok kerüljenek ki győztesen a május EP-választásból.
    Frans Timmermans tehát azért támadja Magyarországot, mert mi az útjában állunk annak a bevándorláspárti politikának, amit meg akarnak valósítani - mondta Hidvéghi Balázs.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója kijelentette: az európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy sikerül-e megállítani ezt a bevándorláspárti politikát.
    Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, az Európai Szocialisták Pártjának választási csúcsjelöltje az Olaszországban ellenzékben lévő, balközép Demokrata Párt vasárnapi római kongresszusán arról beszélt, hogy Manfred Weberre és pártjára, az Európai Néppártra leadott szavazatok szélsőjobboldali erőket juttathatnak a hatalomba a májusi európai parlamenti választásokon.