Andrea napja van. | 2024.04.18

Ökumenikus Segélyszervezet: húsz százalékkal több adomány érkezett

2019-02-01 12:02:00

Húsz százalékkal több adomány érkezett tavaly, mint 2017-ben az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtése alatt - ismertette a segélyszervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

    Gáncs Kristóf közölte: csaknem 260 millió forintot gyűjtöttek, amelynek tíz százalékát arra fordították, hogy szebb legyen a rászoruló családok ünnepe. Gyermekprogramokkal, nagyszabású ételosztásokkal, tűzifa- és élelmiszer-segélyezéssel segítettek az ünnepi időszakban.
    A hosszú távú segítségnyújtás az elsődleges cél, így az adományokat nagyrészt évközi programokra fordítják majd - tette hozzá. 
    Elmondta: az adományozók számának növekedését valószínűleg az okozta, hogy a Tesco áruházak kasszáinál és online megvásárolható 250 forintos adománykuponokkal mindenki számára egyszerűvé vált a csatlakozás, emellett nagyvállalatok is kiemelkedően magas adományokkal járultak hozzá a gyűjtéshez.
    Gáncs Kristóf a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában azt mondta, a tavaly adventkor már huszonharmadszor elindított országos gyűjtéshez csaknem hétszázezer adományozó csatlakozott.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány