Auguszta napja van. | 2024.03.29

OBH: sikeres volt a fogalmazók első országos pervezetési versenye

2019-01-31 12:11:52

Leendő bírók vetélkedtek tárgyalótermi szituációkban az Országos Bírósági Hivatal (OBH) nemrég megrendezett első országos pervezetési versenyen - ismertette az OBH oktatási-képzési központjának, a Magyar Igazságügyi Akadémiának az igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

    Osztovits András elmondta: polgári és büntetőeljárásban, közös tulajdonnal, kölcsön visszafizetésével, valamint zseblopással, bolti garázdasággal kapcsolatos ügyekben kellett helytállniuk a bírósági fogalmazóknak, titkároknak.
    A jog tudása szükséges, de nem elégséges feltétele a jó bírói munkának - magyarázta. Ezen a pályán tudni kell fegyelmet tartani, tekintélyt teremteni, érthetően indokolni és adott esetben váratlan helyzetekre, emberi drámákra is reagálni. Ilyen és ehhez hasonló képességeket tesztelt nagyon sikeresen ez a verseny - emelte ki.
    Várhatóan ezentúl rendszeresen meg fogják rendezni a bírósági fogalmazók és titkárok országos pervezetési versenyét - tette hozzá a Magyar Igazságügyi Akadémia igazgatója.