Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: az EP-ben sokadszor tűznek napirendre olyan kérdéseket, amelyek egy része kitaláció, más része eltúlzott

2019-01-28 08:57:00

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Parlamentben (EP) sokadszor tűznek napirendre olyan kérdéseket, amelyek egy része kitaláció, más része eltúlzott. Bakondi György ezek közé sorolta vasárnap az M1 aktuális csatornán a következő uniós költségvetésről való állásfoglalást, valamint a Magyarországról szóló vitát is.

    A főtanácsadót arról kérdezték, hogy a jövő héten lesz az EP-ben az újabb, Magyarországról szóló vita, amelyen szóba kerül a többi közt a munka törvénykönyve módosítása, a közigazgatási bíróságok létrehozása és az elmúlt hetek tüntetései is.
    Ez nem lehet más, mint a választási kampány része - vélekedett Bakondi György, hozzátéve: ebben a magyar kormány nem kíván közreműködni.
    Megjegyezte: az EP a többi közt állást foglal a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetésről is, arról, hogy mekkora támogatást kellene adni a civil szervezeteknek, s milyen jogállami feltételekhez kellene kötni "az európai államok finanszírozását", pedig a mandátumuk lejár májusban.