Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ismét megrendezik a F.A.L.U. fesztivált Szilvásszentmártonban

2019-01-26 18:02:00

Újra megrendezik nyáron a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni (F.A.L.U.) elnevezésű összművészeti fesztivált, amelyet tavaly hívtak életre a Somogy megyei Szilvásszentmártonban.

    A július 11. és július 14. között sorra kerülő esemény látogatóit húsz helyszínen várjuk különböző programokkal, köztük koncertekkel, tánc és színházi előadásokkal, népi mesterségek bemutatóival, kézműves foglalkozásokkal, vásári forgataggal - írta Lengyel Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójában.
    Kiemelte: a fellépő együttesek között lesz a Margaret Island, az Aranyakkord, a Budapest Bár, a Vad Fruttik, a Jurij, az Amigod, a Bohemian Betyars, a Kiscsillag, a Kormorán és az utolsó napon egy külföldi formáció is.
    A gyermekeknek meghirdetett 1. Kormorán Kobak zenei tábor résztvevői együtt táborozhatnak a névadó együttes tagjaival, a fesztivál emellett várja azokat is, akik a triatlon-, vagy a félmaratoni futóversenyen szeretnének indulni - tette hozzá.
    A településvezető jelezte: az elmúlt évhez hasonlóan Erdély, a Felvidék és a Vajdaság is képviselteti magát a rendezvényen.
    A fesztivál honlapja szerint a F.A.L.U. a magyarság kultúrájának sokszínűségét hivatott bemutatni, arra törekszik, hogy kulturális hidat építsen a határon inneni és túli magyarok között. Lengyel Gábor az MTI-vel közölte, hogy a tavalyi programjaikon négy nap alatt tízezren vettek részt.
    A polgármester korábban elmondta, hogy a Zselicben található, 220 lakosú Szilvásszentmárton és környéke csendes, nyugodt, az itt élők haza- és vendégszeretőek, érdeklődnek a kultúra iránt, fontos számukra az identitásuk megőrzése, vagyis a helyszín alkalmas egy ilyen fesztivál megtartására.
    Hangsúlyozta, a F.A.L.U. egy űrt tölt be a somogyi fesztiválkínálatban, nem hasonlítható a Balaton-parti zenei vagy más városokban megrendezett művészeti, komolyzenei vagy borfesztiválokhoz.
    Ha sikeres lesz és a környező települések lakói szeretnék, a Művészetek völgye mintájára a jövőben Patcára, Zselickisfaludra és Szennára is kiterjesztik, ahogy erre a Falvak Ahol Lehetetlen Unatkozni elnevezés is utal - jegyezte meg.
    Az eseményről bővebb információkat a www.falufesztival.hu honlapon és a Facebookon kaphatnak az érdeklődők.