Emma napja van. | 2024.04.19

Iránról, Jemenről és az INF-szerződésről tárgyalt Mike Pompeo és Jeremy Hunt Washingtonban 

2019-01-25 08:00:00

Iránról, Jemenről és a közepes hatótávolságú rakétaerőkről szóló amerikai-orosz szerződésről (INF) tárgyalt az amerikai fővárosban Mike Pompeo amerikai és Jeremy Hunt brit külügyminiszter helyi idő szerint csütörtökön. 

    A State Department (külügyminisztérium) által kiadott rövid közlemény szerint a két politikus általában a "globális prioritásokat" vitatta meg. 
    Ezen belül az általuk "rosszindulatúnak" minősített iráni magatartásról, a jemeni polgárháborús helyzet politikai megoldásának érdekében teendő további lépésekről és az INF-szerződésről cseréltek eszmét. Az 1987-ben Washington és Moszkva által aláírt szerződéssel kapcsolatban arról tárgyaltak, hogy milyen lépésekkel bátoríthatnák Moszkvát a szerződés teljes körű és ellenőrizhető betartására. 
    Pompeo és Hunt kiemelte az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti különleges kapcsolatok és az együttműködés fontosságát, amelyről arra a következtetésre jutottak, hogy tovább erősödik majd az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépése utáni években.