József napja van. | 2024.03.19

Afrikai sertéspestis - Online járványügyi képzést indított a Nébih a vadászoknak

2019-01-22 18:51:00

Az afrikai sertéspestissel (ASP) fertőzött területeken csak járványügyi képzést végzett, sikeres vizsgát tett, és erről tanúsítvánnyal rendelkező vadászok folytathatnak egyéni és társas vadászatot, akik e kötelezettségüknek immár online is eleget tehetnek - tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden, a honlapján. 

    A közlemény szerint a fertőzött terület növekedése, az ott közvetlenül érintett, valamint vendégvadászként érkezők nagy száma miatt folyamatosan nagy igény van a képzés iránt. A vadászok hatékony segítése érdekében lehetővé tették a járványügyi kurzus online teljesítését a Nébih távoktatási oldalán (http://edu.nebih.gov.hu). 
    A portál használata regisztrációhoz kötött, a jogosultsági igényeket a palloi@nebih.gov.hu címen tudják jelezni az érdeklődők. Vizsgázni a tananyag elolvasását követően, január 14. és december 13. között lehet, sikeres eredmény esetén a tanúsítvány egyből letölthető. 
    Az online felületet a kurzus elvégzése után is érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis ott bármikor hozzájuthatnak a legfrissebb rendelkezésekhez a vadászok, tájékozódhatnak a nemzetközi tapasztalatokról, az aktuális járványhelyzetről és az őket érintő legfontosabb kérdésekről. Az oldalra az is regisztrálhat, aki már sikeresen elvégezte a területi állategészségügyi hatóság által szervezett képzést, de tudni szeretne a legfrissebb információkról, rendeletekről - írja a Nébih.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány