József napja van. | 2024.03.19

Nézőpont Intézet: nem volt érdemi vita az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje között

2019-01-22 14:45:00

A Nézőpont Intézet elemzője szerint érdemi vitára nem került sor az MSZP és a Párbeszéd főpolgármester-jelöltjei között az önkormányzati előválasztást megelőző vitán vasárnap. 

    Tóth Erik a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden hozzátette: ennek oka, hogy Horváth Csaba és Karácsony Gergely is figyelembe vette, hogy attól függetlenül, melyikük kerül ki győztesként a februári előválasztáson, meg kell tudják szólítani az ellenjelölt szavazóbázisát.
    A elemző szerint ez rendkívül veszélyes, és politikailag is megkérdőjelezhető, mert ugyan az MSZP és a Párbeszéd ideológiailag egy platformon áll, ez nem biztosítja, hogy szavazóik hajlandóak az átszavazásra.
    A két jelölt álláspontjának hasonlóságát az is jól mutatja, hogy a szocialista Horváth Csaba úgy kezdett el kommunikálni a vitán, mintha Karácsony Gergely átvette volna a fővárosra vonatkozó programját - fűzte hozzá.
    Megjegyezte: állásponteltérés csak a fővárosi tömegközlekedés témájában vetődött fel: míg Horváth Csaba a zöldbuszhálózat kiépítésére helyezne nagyobb hangsúlyt, addig Karácsony Gergely jónak, megtartandó rendszernek értékelte a Tarlós István jelenlegi főpolgármester által kialakított budapesti tömegközlekedési rendszert.