József napja van. | 2024.03.19

Sátortábort építenek Tel-Avivban a vendégeknek

2019-01-15 19:45:00

Sátortábort építenek az Eurovíziós Dalfesztivál Tel-Avivba érkező közönségének a versenynek otthont vásárváros mellett - jelentette kedden a Háárec című lap gazdasági melléklete, a The Marker.

    A városháza kezdeményezte a 2000 férőhelyes ideiglenes kempingezőhely megteremtését a májusi nemzetközi versengés rajongótáborának elszállásolására a fesztiválhelyszíntől nem messze fekvő Josúa park területén. 
    A sátortábort a verseny után sem fogják lebontani, hanem fenntartják két hónapig, hogy a júniusi melegfesztiválra érkező sok ezer fiatal külföldi vendég is olcsó éjjeli szálláshoz jusson.
    A kemping háromféle szolgáltatást fog nyújtani: a leginkább pénzkímélő megoldás az otthonról hozott sátrak felállítása lesz egy erre kijelölt részen. Ennél többe fog kerülni a központilag felállított, kényelmesebb egyensátrakban elfoglalt hely, a legdrágább pedig a klímaberendezéssel és fürdőszobával felszerelt lakókocsik kibérlése lesz. 
    A táborban lesznek nyilvános illemhelyek és zuhanyzók, valamint pihenő- és szórakozóhelyek, étel- és italárusok, biciklikölcsönző és rendszeres minibuszok a fesztivál helyszínére. 
    "Tel-Aviv önkormányzata mindent elkövet a csodálatos Eurovízió, a rendkívüli élmény érdekében a városba érkező turisták számára" - jelentette ki Ron Huldai, a tengerparti város polgármestere a sátorváros meghirdetésekor. 
    Izrael idegenforgalma jelenleg rekordszinten van, és ez új kihívásokat jelent számunkra különösen a szálláshelyek tekintetében - nyilatkozta kedden Jarív Levin turisztikai miniszter. 
    Tavaly májusban Netta Barzilai énekesnő Toy (Játékszer) című dalával megnyerte a nemzetközi dalversenyt, és ezzel 20 év után ismét Izrael szerezte meg a rendezés jogát. 
    Az Eurovíziós Dalfesztiválra 10 ezer külföldi látogatóra számítanak a 430 ezer lakosú városban.