József napja van. | 2024.03.19

Steven Spielberg ismeretlen női főszereplőt választott a West Side Storyhoz

2019-01-15 17:59:00

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában - adta hírül a The Hollywood Reporter.

    A középiskolás Rachel Zegler a szereplőválogatásra egy videóval jelentkezett, amelyen a Tonight és a Me Siento Hermosa című számokat énekelte a darabból. Mint mondta, nagyon izgatott, hogy őt választották "Maria ikonikus szerepére egy ilyen csodálatos szereposztásban", és kolumbiai-amerikaiként megtisztelőnek tartja, hogy egy olyan szerepet játszhat, amely olyan fontos a spanyolajkú közösségnek.
    A musical új, Steven Spielberg rendezte filmes változatában olyan Broadway-sztárok játszanak, mint Ariana DeBose (Anita) és David Alvarez (Bernardo), valamint Josh Andrés Rivera (Chino). A produkció már korábban leszerződtette Ansel Elgortot Tony szerepére, és Rita Morenót, aki Valentinát fogja játszani.
    Spielberg felidézte, hogy mikor egy éve elkezdték a produkció előkészítését, már bejelentették, hogy Maria, Anita, Berardo, Chino és a Cápák szerepeire latin-amerikai származású színészeket keresnek. Hozzáfűzte, hogy ezek a tehetséges, fiatal színészek szerinte "új, felvillanyozó energiával töltik fel ezt a nagyszerű musicalt, amely aktuálisabb, mint valaha".
    A Tony-díjas David Alvarez elmesélte, hogy szülei Kubából emigráltak az Egyesült Államokba kapcsolatok és angol nyelvtudás nélkül, a jobb élet reményében. "Tudom, milyen megpróbáltatásokon mentek át, és Bernardóban is sok ilyen belső vívódást látok" - mondta, megjegyezve, hogy amióta az eredeti, 1961-es filmet látta, nagyon vágyott erre a szerepre. 
    A West Side Story forgatókönyvét az Oscar-jelölt, Pulitzer-díjas Tony Kushner írta az eredeti musicalt jegyző Arthur Laurents munkája nyomán, a dalszövegeket Stephen Sondheim jegyzi, a musical zenéjét pedig Leonard Bernstein komponálta.
    A film producere Spielbergen kívül Kevin McCollum és Kristie Macosko Krieger, a forgatás nyáron kezdődik majd.