Emma napja van. | 2024.04.19

A rendkívüli állapot kihirdetését sürgette Lindsey Graham amerikai szenátor

2019-01-11 10:16:00

A rendkívüli állapot kihirdetését sürgette Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor, hogy a kongresszus jóváhagyásának megkerülésével finanszírozzák az amerikai-mexikói határon építendő falat.

    A befolyásos republikánus politikus közleményében leszögezte: a fal vagy kerítés finanszírozásáról folyó tárgyalások visszautasítása Pelosi házelnök részéről - még abban az esetben is, ha a kormányzati hivatalok munkája újraindulna - gyakorlatilag véget vet annak, hogy kongresszusi úton finanszírozzák a határfal építését.     Graham közleményét azután tette közzé, hogy kijelentette: zátonyra futott minden erőfeszítés, hogy tárgyalni tudjanak a kongresszus demokrata párti vezetőivel. 
    A demokrata többségű képviselőház csütörtökön este megszavazott egy törvénytervezetet, amely költségvetést biztosítana néhány minisztérium, köztük az agrártárca és a közlekedési minisztérium, valamint néhány kormányzati ügynökség munkájának újraindításához. A képviselők előző nap is megszavaztak egy törvénytervezetet, a pénzügyminisztérium és az adóhivatal munkájának újraindításához. Csütörtökön este azonban Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője befagyasztotta a két törvényjavaslat szenátusi szavazását, hangsúlyozva, hogy napirendre sem veszi a voksolást.       Csütörtökön a dél-dakotai szenátus 28:5 arányban határozatot fogadott el, amely sürgeti a falépítést az amerikai-mexikói határon.
    A montanai képviselőházban republikánus felvetésre 8 millió dollár megszavazására készülnek a fal finanszírozásának támogatásához. Az állam demokrata párti kormányzója, Steve Bullock még nem döntött arról, aláírja vagy megvétózza a döntést. A kormányzó azzal érvelt, hogy a pénzre nagyobb szükség lenne a helyi egészségügy és az infrastruktúra finanszírozásához.     A texasi kormányzó helyettese, Dan Patrick bejelentette, hogy Texas megépíti az amerikai-mexikói határ texasi szakaszát, amennyiben a szövetségi kormány megtéríti annak összegét. Texasnak csaknem 2000 kilométeres határszakasza van Mexikóval.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó