Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szólólemezt készít Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes

2019-01-10 14:20:00

Jelenleg is dolgozik Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes első szólólemezén, amelyen zömében bariton áriákat hallhat majd a közönség.

    Az albumon az operaénekest a MÁV Szimfonikus Zenekar kíséri, amelyet egy olasz származású karmester, Claudio Morbo vezényel - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
    Molnár Levente Liszt-díjas operaénekes elmondta, hogy már több mint a felénél tartanak a lemezfelvétel munkálatai. Fantasztikus munkatársakkal dolgozik együtt, Claudio Morbo a világ minden neves operaházában dirigált már és jó az összhang a MÁV Zenekarral is - jegyezte meg. Emellett az operaénekes dicsérte a hangmérnökök, Buczkó Gábor és Bárány Gusztáv, munkáját is.     
    Ismertetése szerint az új album egy bemutatkozó portrélemez lesz, amely új repertoárjából válogat. 
    Molnár Levente szerint több operaénekesnek kellene lemezt kiadnia, mivel ez mostanában nem túl gyakori.  
    A készülő hanganyagot azoknak is a figyelmébe ajánlotta, akik meg akarnak barátkozni az operával. Azért érdemes ezzel a lemezzel kezdeni, mert a bariton emberi, meleg, természetes hangfaj - magyarázta. A lemez tele van érdekes karakterekkel, sok benne a lágyság, szeretet - tette hozzá.
    A műsorban felidézték, hogy a Magyar Állami Operaház tavaly New Yorkban vendégeskedő Bánk bán előadása, amelynek főszerepét Molnár Levente játszotta, hatalmas sikert aratott a tengerentúli közönség előtt. Az előadás a napokban külön dicséretet kapott az Egyesült Államok egyik legkiválóbb operaszakértőjétől, Fred Plotkintól, aki a 2018-as év egyik kiemelkedő alakításaként említette az operaénekes Bánk bánját a Lincoln Centerben.