Emma napja van. | 2024.04.19

A zalaegerszegi csapat nyert a PénzSztár vetélkedőjén

2018-12-15 12:15:00

A PénzSztár magyarországi és határon túli magyar középiskolák pénzügyi, gazdasági és vállalkozói versenyét a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium Mind arany nevű csapata nyerte meg - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. 

    Az október eleje óta zajló versenyre mintegy 1100 csapat, több mint 4000 magyarországi és határon túli magyar diák nevezett - közölték.
    Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője a közlemény szerint elmondta, a hatodik alkalommal meghirdetett verseny idén már több mint 50 szervezet összefogásával valósult meg.
    A közleményben kiemelték, a vetélkedő legfontosabb célja a középiskolás fiatalok pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismereteinek bővítése, valamint olyan kompetenciák fejlesztése, mint például a csapatmunka, a szövegértés, az érvelés, a prezentációs készség. 
    Az ötcsapatos döntőben a versenyzőknek egy saját tervezésű startup projektet kellett kidolgozniuk és bemutatniuk, továbbá egyebek mellett egy-egy adott pénzügyi, gazdaságpolitikai esemény okait kellett kifejteniük. 
    A verseny fődíjazottjai fejenként 100-100 ezer forintot, egy-egy okostelefont és szakmai képzésen való részvételi lehetőséget kaptak, de a finálé többi résztvevője is értékes ajándékokban és tudásalapú szakmai díjakban részesült.     
    A döntőben a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium Fal Utca Rókái nevű csapata végzett a második helyen, a harmadik pedig a Tatabányai Árpád Gimnázium Kasszaőrök18 nevű csapata lett.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó