Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kilencszáz kilogramm potencianövelőt és tömegnövelő hormont foglalt le a NAV

2018-12-14 12:45:00

Mintegy 900 kilogramm potencianövelőt, vágykeltő tablettát, valamint tömegnövelő hormon készítmény foglaltak le a NAV pénzügyőrei a Liszt Ferenc repülőtéren - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője pénteken az MTI-t.

    A készítmények, a gyanú szerint illegálisan érkeztek egy magyarországi vállalkozáshoz Szingapúrból, ezért a NAV feljelentést tett a rendőrségen - közölte Leopold Róbert.
    Az áru címzettje úgy nyilatkozott, hogy a Magyarországon keresztül érkező szállítmányt nem Magyarországon szerette volna értékesíteni, hanem azt Bosznia-Hercegovinába akarta továbbszállítani - tette hozzá.
    A közlemény szerint, a NAV munkatársai megkeresték a tabletták importját és forgalmazását engedélyező Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI), ahol megállapították, hogy az importőr nem rendelkezik a potencia- és tömegnövelők beszerzésére, behozatalára vonatkozó gyógyszerhatósági engedéllyel.
    Mivel a gyógyszerek beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető, ezért a pénzügyőrök engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység megalapozott gyanúja miatt tettek büntető feljelentést - ismertette a referens.
    A potencia- és tömegnövelő gyógyszerek illegális nemzetközi kereskedelme akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető - tartalmazza a közlemény.