Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megnyílt az adományokat fogadó Add tovább! ház Debrecenben

2018-12-12 18:45:00

Megnyílt szerdán a karácsonyi adományokat fogadó Add tovább! ház Debrecen főterén.

    Fülöp Attila, Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a megnyitón hangsúlyozta: advent időszakának üzenete, hogy az ember nem magányosnak teremtetett, mindig van mögötte kisebb vagy nagyobb közösség, amely ha baj van, megpróbál segíteni. 
    "Az Add tovább! ház azt példázza, hogy mindenkiben van felelősségérzet a másik iránt és a másokkal való törődést közösségben jó megélni" - fogalmazott. Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere.
    Emlékeztetett arra, hogy sokan nehéz helyzetben élnek, mindennapi problémákkal küzdenek, az adományokkal nekik is szeretnék jobbá tenni a karácsonyt. Hozzátette: az önkormányzat idén mintegy 3 ezer csomagot juttat el a leginkább rászoruló családoknak. Az adományok gyűjtését, szétosztását koordináló Debreceni Karitatív Testület negyedik alkalommal szervezte meg karácsonyi szeretetakcióját. A Kossuth téren felállított Add tovább! házba évről évre egyre több felajánlás érkezik, az adományokat idén december 23-ig várják.