Csongor napja van. | 2024.04.16

Időjárás-jelentés

2018-12-12 16:40:07

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Kontinensünk északnyugati részén többközéppontú ciklon található. Hatására Izlandon és a Brit-szigetek térségében erősen felhős az ég, és többfelé esik az eső. Szintén ciklon örvénylik a Fekete-tenger környékén, emiatt Közép- és Kelet-Európa nagy részén is sok a felhő, az északi tájakon havazik, középen eső, havas eső, havazás egyaránt előfordul, délen inkább az eső esik. Ugyanakkor a Skandináv-félszigettől a Benelux-államokon át egészen a Pireneusi-félszigetig anticiklon húzódik. A felsorolt vidékeken változóan felhős az ég, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északkeleti részén 0, -6 fok között változik, ettől délnyugat felé haladva egyre enyhébb az idő, a kora délutáni órákra a középső tájakon 1, 8, nyugaton és délen 10, 18 fok közé melegszik fel a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé hidegebb, kissé szárazabb léghullámok érkeznek, számottevő csapadék nem valószínű.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
    -----------------------------------------------------
    Éjszaka változóan felhős lesz az ég, néhol hószállingózás kialakulhat. Főként északkeleten és délnyugaton foltokban köd képződhet. Csütörtökön közepesen és erősebben felhős területek, illetve időszakok egyaránt lesznek, számottevő csapadék nem valószínű, de jelentéktelen hószállingózás nem kizárt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 0 és +5 fok között alakul.