Andrea napja van. | 2024.04.18

Tizenötmillió forint összdíjazású technológiai pályázatot indít a Vodafone Alapítvány

2018-12-12 13:29:00

Tizenötmillió forint összdíjazású technológiai pályázatot indít a Vodafone Alapítvány, a Vodafone Digitális Díjra cégek, nonprofit szervezetek és magánszemélyek nevezését várják - jelentette be Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

    Az alapítvány célja, hogy olyan kész innovációkat találjon és díjazzon, amelyek a társadalmi jót, a felzárkózást segítik elő. Kész digitális megoldásokat várnak, amelyek a három kiemelt csoport valamelyikét segítik.
    Reményei szerint számos kreatív, innovatív ötlet érkezik majd, amelyek segítenek a gyermekek, családok, vagy nonprofit szervezetek helyzetének javítását - mondta Amanda Nelson.
    Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkár azt mondta: a kormány célja, hogy mindenki a digitalizáció nyertese legyen Magyarországon. Minden olyan kezdeményezést támogatnak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az innováció még hangsúlyosabb szerepet kapjon. A kormány jelentős fejlesztéseken dolgozik együtt a piaci szereplőkkel, közöttük a Vodafone-nal is, ilyen az 5G hálózat vagy a Szupergyors Internet Program (SZIP) 2.0 - mondta. Az innovatív ötletek felkutatásában a kormány is részt vesz, a beérkező ötletek akár kormányzati programmá is válhatnak a későbbiekben szavai szerint.
    Budai J. Gergő, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese elmondta, a díjjal az előremutató digitalizációs lehetőségeket a gyerekeknek, a családoknak, és a nonprofit szervezeteknek szeretnék eljuttatni, kinyitva a digitalizáció kapuját a társadalom alapját jelentő csoportoknak. A díjat ezért ebben a három kategóriában hirdetik meg - ismertette. 
    A pályázati időszak 2018. december 12. és 2019. február 15. között tart.
    A Vodafone Digitális Díjjal kapcsolatos információk és a jelentkezési lap elérhető a Vodafone honlapján, a www.vodafone.hu/vodafonerol/vodafone-a-tarsadalomert#vodafonedigitalisdij oldalon.