Auguszta napja van. | 2024.03.29

Legyőzte a Ferencváros a Mezőkövesdet, ezzel az élen zárja az évet

2018-12-08 21:10:00

Az éllovas Ferencváros 3-2-re legyőzte a vendég Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában szombaton, így az utolsó őszi forduló eredményeitől függetlenül a tabella élén zárja az esztendőt.

    
    OTP Bank Liga, 17. forduló:
Ferencváros-Mezőkövesd Zsóry FC 3-2 (1-0)
------------------------------------------
Groupama Aréna, 7054 néző, v.: Andó-Szabó
    gólszerzők: Lanzafame (1., 79.), Varga R. (87. - 11-esből), illetve Cseri (83. - 11-esből), Vadnai (91.)
    sárga lap: Petrjak (27.), Sigér (71.), Otigba (86.), illetve Cseri (4.), Szeles (36.)

    Ferencváros:
    ------------
Dibusz - Lovrencsics G., Blazic, Otigba, Heister - Sigér, Gorriaran (Rui Pedro, 89.) - Varga R., Lanzafame, Petrjak (Bőle, 84.) - Böde (Leandro, 61.)

    Mezőkövesd:
    -----------
Szappanos - Farkas D., Pillár, Szalai A., Silye (Mesi, 44.) - Vadnai, Szeles - Cseri, Molnár G., Vajda (Szakály D., 64.) - Drazic

    Lanzafame góljával már a 37. másodpercben vezetéshez jutott a házigazda, de a vendégcsapat nem zuhant össze. A mezőkövesdiek fegyelmezett munkával mezőnyjátékra kényszerítették a Ferencvárost, amely csak pár helyzetet tudott kidolgozni, ám a gólveszély azokból is hiányzott. A vendégek viszont el sem jutottak Dibusz Dénes kapujának közelébe.
    A szünet után rákapcsolt a Ferencváros, de csak lövésekig jutott és tíz percig tudta beszorítani ellenfelét, előnyét azonban nem sikerült növelnie. Ezután ismét kiegyenlítődött a mezőnyjáték, helyzet egyik oldalon sem adódott, olykor szórványos fütty is hallatszott a hazai szurkolók részéről. Lanzafame révén a 79. percben mégis megduplázta előnyét a Ferencváros, melynek végül Varga Roland értékesített büntetője is kellett a győzelemhez. A szélső találata előtt ugyanis mezőkövesdi részről Cseri Tamás - ugyancsak büntetőből -, majd a 91. percben Vadnai Dániel is egygólosra csökkentette a különbséget, ami a lefújásig már nem változott.
    A ferencvárosi együttes pályaválasztóként már 29 mérkőzése nem kapott ki a bajnokságban, a Mezőkövesd ellen pedig 12. tétmeccsén - két döntetlen és egy vereség mellett - a kilencedik győzelmét aratta, sorozatban a hatodikat. Kuttor Attila együttesének ezzel a vereséggel megszakadt a hat tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata.