Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kesselyák Gergely állítja színpadra az Aidát jövő nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2018-12-04 09:15:00

Verdi Aidáját Kesselyák Gergely rendezésében, Pál Tamás vezényletével láthatja a Szegedi Szabadtéri Játékok közönsége jövő nyáron - tájékoztatta a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

    Szalai Anna kiemelte, hogy Verdi világhírű operája, az Aida jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben mutatták be először a fesztiválon. Legutóbb másfél évtizede szerepelt a műsoron.
    Az új bemutatót Kesselyák Gergely állítja színpadra, akit nemcsak Liszt-díjas karmesterként, a Bartók Plusz Operafesztivál igazgatójaként és a Magyar Állami Operaház első karmestereként ismerhet a közönség, hanem sikeres operarendezőként is. A Szegedi Szabadtérihez nemcsak művészeti vezetői tevékenysége, hanem operarendezései is kötik: a két-két éven át nagy sikerrel játszott Nabucco és a Turandot.
    Pál Tamás Liszt-díjas karmester életében különleges szerepet tölt be Verdi Aidája - ezzel az operával kezdődött el nemzetközi karrierje a Caracasi Operaház megnyitóján. A kiváló művész jövő nyáron ismét utánozhatatlan módon tolmácsolja a közönségnek a nagy olasz mester remekét - ígérik a szervezők.
    A szólisták között is felbukkan visszatérő: László Boldizsár - pályafutása során először - alakítja a hősszerelmest, Radamest.
    Az Aida mindig magában hordozza a grandiózus látványvilág ígéretét, amelyet július 26-án és 27-én a Dóm téri színpadot jól ismerő két tervező vált valóra: Zeke Edit a díszletért, Velich Rita a jelmezekért felel. A többszörös díjnyertes díszlet- és jelmeztervezők már a nagy sikerű Turandotban is bizonyították, milyen rendkívüli látványvilágot képesek teremteni. A színpadképhez és a különleges hangzáshoz egy 130 fős kórus is hozzájárul majd.