Emma napja van. | 2024.04.19

Megjelent a Sport 2018 évkönyv

2018-12-03 19:50:00

Bemutatták hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) gondozásában megjelent Sport 2018 című évkönyvet.

    Vékássy Bálint, a MOB főtitkára a sajtótájékoztatón emlékeztetett, hogy éppen harminc éve, a szöuli olimpia után jelent meg az első hasonló kötet. Elárulta: kis fejtörést okozott számukra, hogyan jelenítsék meg azt, hogy Magyarország idén ismét ötkarikás aranyérmet szerzett - korábban csak olimpiai években volt arany színű a borító -, s ezt végül egy arany oldalcsíkkal oldották meg.
    "A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók sikere zseniális példája annak, hogy jó sportmenedzsmenttel hogyan lehet egy sportágat a nulláról indulva az olimpiai aranyig elvinni. Ez a sportág ezt 30 év alatt megcsinálta" - fogalmazott a férfi váltó Phjongcshangban aratott diadalára utalva.
    Az év másik ötkarikás eseményéről, az ifjúsági olimpiáról szólva a főtitkár azt mondta, Buenos Airesben hatványozottan jó volt magyarnak lenni, nagyon összetartó volt a csapat, a sportolók, az edzők szurkoltak egymásnak, remek volt a hangulat.
    Vékássy Bálint köszönetet mondott az újságíróknak, akik "hóban, fagyban, kánikulában" tudósítanak a sporteseményekről, közvetítve ezeket a szurkolóknak, s azt kívánta: 2019-ben is legyen elég muníció a kötet megalkotásához.
    Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke kiemelte, hogy ezt a projektet mindenki a magáénak érzi, sportolóként és szerzőként is nagy megtiszteltetés a sportévkönyv szereplőjének lenni minden évben. Hangsúlyozta, hogy a Nagy Béla-program keretében támogatták a kötet létrejöttét, ez a program jövő nyárig 50 millió forinttal segíti különböző sporttémájú kiadványok, kiállítások, honlapok létrejöttét. Az MSÚSZ vezetője egyben bejelentette, hogy hosszú szünet után idén újra lesz futballévkönyv is.
    A férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó februárban Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét szerezte meg, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Burján Csaba jelenleg is versenyez, készül, így ők csak videoüzenetben "jelentkeztek be" a könyvbemutatóra, az idén pihenőt tartó Knoch Viktor viszont személyesen beszélt az érzéseiről. Mint mondta, nem sokat változtatott az életükön az ötkarikás siker, neki nem is jut minden nap eszébe, de azért vannak pillanatok, amikor elérzékenyül.
    "Ha látok egy például egy videót, eszembe jut, honnan indultunk és hova sikerült elérnünk" - fogalmazott.
    A sajtótájékoztatón ott volt a sportlövő Péni István is, aki sportolóként és szerzőként is szerepel a könyvben: az ifjúsági olimpián kísérőként-segítőként tevékenykedett a magyar csapatnál. Ő azt mondta: bár idén még nem szerzett kvótát a 2020-as, tokiói olimpiára, minden világkupa-versenyén nyert érmet és első felnőtt világbajnoki medálját is megszerezte. A jövő évre a legfontosabb célnak az indulási jog megszerzését nevezte meg.
    A Sport 2018-at közel 80 szerző írta, egymillió karakter és több mint 600 kép szerepel benne, utóbbiak közül több exkluzív. A kötet ára 7940 forint.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó