Rudolf napja van. | 2024.04.17

Hon- és rendvédelmi túlórapénzekről és a tavalyi zárszámadásról szavaznak a képviselők 

2018-11-27 08:20:31

Az Országgyűlés ma szavaz a túlórapénzek kifizethetőségének meghosszabbításáról a hon- és rendvédelemben, továbbá elfogadhatja a 2017-es költségvetés zárszámadását is. A képviselők a szavazások után egyebek mellett a munka törvénykönyvének módosításáról tárgyalhatnak. 

    A Ház aktuális kéthetes ülésének második napja reggel 9 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a határozathozatalok követnek.
    A parlament ekkor dönt az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának azon javaslatáról, amely 2022 végéig meghosszabbítaná a honvédség hivatásos és szerződéses, valamint a rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak azon jogát, hogy szabadidő mellett túlórapénzben is kérhessék a túlszolgálat idejének megváltását.    
    A képviselők emellett további tizenhat előterjesztésről szavaznak, köztük például a tavalyi büdzsé végrehajtásának beszámolójáról.
    Az ülésnap további részében tíz javaslat általános vitáját bonyolítják le. Fideszes képviselők kezdeményezésére terítékre kerül a munka törvénykönyvének hosszabb munkaidőkeret kialakíthatóságát célzó módosítása, továbbá a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács felállításának szándéka.
    Az Országgyűlés szerdán és csütörtökön további indítványok vitáival folytatja ülését, amely december 3-án, hétfőn - a második héten megszokott módon - kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.