Csongor napja van. | 2024.04.16

Letartóztatták a nyíregyházi bolti eladó támadóját

2018-11-26 17:39:00

Letartóztatták hétfőn azt a 42 éves mátészalkai férfit, aki a múlt héten csütörtökön megtámadott és késsel életveszélyesen megsebesített egy bolti eladót Nyíregyházán.

    Sörös László, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte: K. A. letartóztatását az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indult eljárásban rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság.
    A nyomozás adatai szerint az anyagi problémákkal küzdő férfi a ruhájában elrejtett késsel és egy riasztópisztollyal bement egy nyíregyházi ruhaüzletbe, vásárlást színlelve több női ruhát is kért az eladótól, majd a kiválasztott ruha becsomagolása közben a fegyverrel rátámadt a bolti alkalmazottra. A segítségért kiáltó nőt a pisztoly markolatával előbb arcon ütötte, majd az ütéstől földre esett asszonyt késsel hasba és combon szúrta.
    A nő sikoltozására a szomszédos üzlethelyiségben dolgozó férfi figyelt fel, ő értesítette a rendőrséget. 
    Az eladónő a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett; a helyszínről elmenekült támadót másnap fogták el a rendőrök.
    A szóvivő hozzátette, a bíróság szerint tartani lehetett attól, hogy a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, elrejtőzne a hatóságok elől, ezért rendelték el a letartóztatását. 
    Sörös László megjegyezte, mivel az ügyben még tart a nyomozás, a bűncselekmény minősítése esetleg súlyosabb is lehet. 
    A gyanúsított és védője fellebbezése miatt a végzés nem végleges.