Rudolf napja van. | 2024.04.17

Dózsa György úti baleset - Indítványozták a egyik gyanúsított letartóztatását

2018-11-22 14:55:00

Indítványozta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Dózsa György úti halálos közlekedési baleset egyik gyanúsítottjának letartóztatását, mert hétfőn megszegte az ügyészi határozatban részlegesen feloldott bűnügyi felügyelet magatartási szabályát - közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel.

    Ibolya Tibor a közleményben azt írta, a kerületi ügyészség kizárólag orvosi kezelésen részvételért, az oda- és visszautazás, valamint a kezelés időtartamára engedélyezte a gyanúsítottnak a tartózkodási hely elhagyását. Ennek ellenére ez idő alatt a gyanúsított egy belvárosi étteremben jelent meg, ezért a rendőrök előállították, majd őrizetbe vették - tette hozzá.
    Tudatta, a gyanúsított korábban, február 22-én is megszegte az akkori jogszabályok szerinti házi őrizet szabályait.
    A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség megállapította, hogy a férfit a napokban a Központi Nyomozó Főügyészség újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Arra is felmerült adat, hogy a gyanúsított a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésre törekedett - ismertette.
    A kerületi ügyészség szerint a házi őrizet, illetve a bűnügyi felügyelet magatartási szabályainak többszörös megszegése, a bizonyítás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye miatt indokolt a gyanúsított letartóztatása - olvasható a közleményben.