Gedeon napja van. | 2024.03.28

További három hónappal meghosszabbították a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

2018-11-22 11:15:00

Az ügyészi indítványnak helyt adva további három hónappal meghosszabbította a sólyi gyerekgyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását a bíróság - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

    Az ügyészségi közlemény szerint az ügy fiatalkorú gyanúsítottja ellen különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt folyik nyomozás.
    A bírói végzés szerint továbbra is megalapozottan fennáll annak lehetősége, hogy a fiatalkorú gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóság elől megszökik, elrejtőzik, illetve veszélyezteti a bizonyítást. Ennek megakadályozására "csak a személyi szabadságot teljesen elvonó kényszerintézkedés alkalmas" - írták.
    A bíróság legutóbb október elején döntött a letartóztatás két hónappal történő meghosszabbításáról.
    A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nyolcéves sólyi kislány eltűnéséről májusban édesapja tett bejelentést, holttestét másnap hajnalban találták meg a szomszédos Királyszentistván közelében. A gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiatalt még aznap elfogta a rendőrség, és miután beismerő vallomást tett, a bíróság elrendelte letartóztatását.