Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kormánypártok: az ellenzék a migránsok támogatására bólogat, a magyar gyermekes családoktól elvenne

2018-11-21 20:30:00

 

A Fidesz és a KDNP szerint megdöbbentő, hogy az ellenzék a migránsok támogatására bólogat, eközben a magyar gyermekes családoktól elvenne - mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP-frakció szóvivője szerdán, Budapesten.

 

    Nacsa Lőrinc a kormánypártok álláspontját tolmácsolva rámutatott: az ellenzék zsigerből támadja a családvédelmi nemzeti konzultációt, amellyel újabb, a gyermekes családokat támogató intézkedéseket szeretne megalapozni a kormány.
    Az ellenzéki képviselők odáig mennek, hogy összetépik a konzultációs kérdőíveket, ahogy azt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette - emlékeztetett, hozzátéve: a migránsok befogadásával és nem a gyermekes családok támogatásával kezelnék Európa népesedési problémákat, ahogy azt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is közölte.
    A kereszténydemokrata politikus kiemelte: az MSZP, a DK és a többi ellenzéki párt politikusai számára a gyermekes családok támogatása láthatóan nem prioritás és nem tartalmazza a politikai programjuk sem.
    Kormányzásuk ideje alatt sem volt az, Gyurcsány és a szocialisták idején a gyermekesek voltak a megszorítások első célpontjai - mutatott rá. Elsőként elvették az egy és két gyerekesektől a családi kedvezményt, aztán megszüntették a családi otthonteremtési támogatásokat, a 3 éves gyest, és megszorításokkal, adóemelésekkel, bölcsőde-, óvoda-, iskolabezárásokkal nehezítették a gyermeket nevelő család életét.
    Az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a családokat segítő intézkedéseket - idézte fel Nacsa Lőrinc, aki kitért arra, hogy nem támogatták a családi adókedvezményt, annak kiterjesztését, a családi otthonteremtési program elindítását. Ugyanakkor a brüsszeli migránspolitikához bólogatnak, a migránsok támogatásához helyeselnek, miközben a magyar családoktól elvennének. A Fidesz-KDNP számára a család az első, ezért arra kérnek mindenkit, vegyen részt a nemzeti konzultáción - közölte.