Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emmi: a gyermekjogok erősítése a családvédelmi konzultáció kiemelt kérdése 

2018-11-20 15:59:00

A most zajló családvédelmi konzultációnak is kiemelt kérdése a gyermekek jogainak erősítése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden, a gyermeki jogok világnapján az MTI-vel.

    A közleményben kiemelték: a konzultáció kérdései a többi között a gyermekek szellemi, lelki és fizikai védelméről, illetve a gyermekek anyához és apához való jogáról is szólnak.
    Hozzátették, a kormány várja az emberek véleményét, amelynek alapján megalapozhatja további, a gyermekek védelmét erősítő döntéseit.
    Felidézték: Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára A gyermeknek joga van anyához és apához című konferencián azt mondta: az egyik legfontosabb cél, hogy a fiatalok biztonságosabb online környezetben nőhessenek fel, tudatosabbak legyenek, és el tudják kerülni az ellenük irányuló online támadásokat. Ez a felismerés hívta életre Magyarország digitális gyermekvédelmi stratégiáját és a digitális immunerősítő programot is.
    Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) 1989. november 20-án fogadta el gyermekjogi egyezményét, azóta ezt a napot a gyermeki jogok világnapjaként tartják számon.