József napja van. | 2024.03.19

Hubay György országgyűlési képviselő közleménye a hvg.hu cikkére

2018-11-19 13:13:00

A hvg.hu 2018. november 15-én súlyosan jó hírnév-, és becsületsértő cikket jelentett meg személyemmel kapcsolatban, amely hamis tényállítások és csúsztatások alapján hamis színben állította be képviselői munkámat.

1.        A hvg.hu azt állítja, hogy közel félmillió, azaz 496 ezer forintért, bérlek nem is „abszolút belvárosi részen” irodát Miskolcon. A cikk szerzője, Joó Hajnalka, azt is állította, hogy „Ingatlanértékesítésben jártas miskolci forrásaink teljesen irreálisnak nevezték az iroda közel félmilliós bérleti díját...” A cikk szerzője az olvasók szándékos megtévesztése érdekében a bérleti díjhoz hozzászámolta az ingatlan rezsiköltségét is, míg a többi esetben ezt elhagyta. Így úgy tünteti fel a bérleti díjat, mintha az 496 ezer forint lenne.
Ezzel szemben a tény az, hogy az ingatlan bérleti díja szerződés szerint 313.950Ft + Áfa, összesen 398.716 Ft. A cikk szerzője, Joó Hajnalka, maga állapítja meg egy bekezdéssel később, hogy a hasonló, vagy nagyobb ingatlanok bérleti díjai ugyanezen belvárosi utcában 335, 358 valamint 398 ezer forintba kerülnek. 
Vagyis az Országgyűlés hivatala által bérelt ingatlan abszolút, még a cikkszerző által is elismert piaci árfekvésben van. Az ingatlan bérleti díját pedig rendelet szabályozza, hiszen önkormányzati tulajdonban áll. A bérbeadást pedig az önkormányzati ingatlanokat kezelő Miskolc Holding bonyolította az Országgyűlés Hivatalával. Az iroda bútorozatlan bérlemény.

2.        A hvg.hu cikke hamisan állítja, hogy Csöbör Katalin országgyűlési képviselőnek nincs az Országgyűlés Hivatala által bérelt irodája Miskolcon.
Ezzel szemben a tény az, hogy Csöbör Katalinnak van irodája Miskolcon a Kossuth utca 16-ban, ami nem közvetlen belvárosi fekvésű és mindössze 76 nm. Ennek bérleti díja 130.000 Ft +Áfa, vagyis 165.100 Ft, ami ugyancsak megfelel az önkormányzat rendeletben rögzített árképzésének.

3.        A hvg.hu hamisan és becsületsértően állította, hogy a választóimmal nem állok szóba, de irodát közel félmillióért azért bérelek. Joó Hajnalka újságíró állítását arra alapozza, hogy nem tartok képviselői fogadóórát, és utolérhetetlen vagyok a választóim számára.
Ezzel szemben a tény az, hogy hivatalos fogadóórát 2018.07.24. 17:00-tól tartottam, ahol a velem személyesen találkozni akaróknak kivétel nélkül minden lehetőséget megadtam problémáik elmondására és többeknek segítségére voltam. A fogadóóra helyszíne Miskolc, Bagolyvár volt.
2018. szeptember 28-án a Salkaházi Sára nyugdíjas program vezetőjeként közel ezer szép korú választónak számoltam be nyilvánosan képviselői munkámról, majd a rendezvény közel száz asztalához személyesen is odamentem a választókkal való személyes találkozás érdekében.
Ezen kívül közvetlen kormánypárti szavazóimnak hivatalosan számoltam be képviselői munkámról 2018. október 4-én a miskolci ITC székházban, ahol a rendezvény több mint 200 résztvevőjének lehetősége volt személyesen is kérdéseket intézni hozzám.
Legutóbb pedig október 30-án 17 órától voltam ugyancsak az ITC székházban nyílt fórumon az „Európa jövője” rendezvényen, ahol mind a sajtó, mind a választók számára rendelkezésre álltam nem csak a rendezvény keretén belül, hanem személyesen azon kívül is.
Hivatalos, a helyi médiában meghirdetett fogadóórát pedig novemberben és decemberben is tartok.

Mindezen tények ismeretében azt állítani, hogy a választóimmal nem állok szóba, de közel félmillióért azért bérlek irodát, az bizony szemen szedett hazugság, ami súlyosan sértő, igaztalan, és nemtelen támadás becsületem és jó hírnevem ellen.
Ezért helyreigazítási kérelemmel fordultam a hvg.hu-hoz, amelynek eddig még nem tett eleget, így kénytelen leszek bírósághoz fordulni az ügyben.


Miskolc

2018. november 19.                       Hubay György országgyűlési képviselő