József napja van. | 2024.03.19

Hitelszakértő: nagy érdeklődést válthat ki a bővített csok

2018-11-19 12:10:00

A BankRáció.hu hitelszakértője szerint nagy érdeklődést válthat ki a december elsejétől igényelhető bővített családi otthonteremtési kedvezmény (csok).

    Trencsán Erika az M1 aktuális csatornán hétfőn ezt azzal indokolta, hogy a 2017-2018-ban megkezdett építkezésekből származó ingatlanokat várhatóan 2019-ben adják át, ezzel nő az új lakások piaca, így a vásárlásnál igénybe vehető kedvezményes hitelkonstrukciók kihasználása is.
    Emlékeztetett: a bővített csok által már a két gyermekes családok számára is elérhető lesz a 10 millió forintos, új lakás vásárlására fordítható kedvezményes kamatozású lakáshitel, a három gyermekesek esetén pedig az eddigi maximálisan 10 millió forintban meghatározott kedvezményes hitel összegét 15 millióra emelték.
    Kiemelte: azok a családok, amelyek már a bővített csok előtt hiteligénylésbe kezdtek, de még nem írtak alá kölcsönszerződést várhatóan módosíthatják azt.
    Akik építési hitelhez akarták igénybe venni a csokot, azoknak valószínűleg módosított költségvetést kell elkészíteniük a bővített kedvezmény igényléséhez, ha pedig vásárlási hitelről volt szó, akkor adásvételi szerződés változtatásra lesz szükség - fűzte hozzá Trencsán Erika.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány